Wij

  
 

 


Wij

Mijn naam is Jan Paul. De ceremonies worden voornamelijk door mij begeleid, en mijn vrouw Diëdra is de onmisbare persoon naast mij.

Ik kan hier zeggen dat ik al heel lang met zweethutten en andere ceremonies werk, heel veel ervaring als firekeeper, watergieter en andere ceremoniële functies heb, en met heel mensen in ceremonies heb samengewerkt.

De werkelijkheid is dat het hier in onze visie niet om gaat. Waar het om gaat is Moeder Aarde; het Vuur, de Grootvader; het Water, Gever van Leven; de Stenen, de Voorouders; de Wind, de Heilige Adem; de Windrichtingen en Ometeotl, de Heilige Dualiteit.

Bij een zweethut zijn de Stenen het Centrum, zij dragen de kennis en wijsheid. Bij een nachtceremonie is het Vuur het Centrum, en hij draagt de kennis en wijsheid. Zij zijn de werkelijke Sjamanen. En in essentie leiden zij de ceremonies.

Wat ik doe, of wij doen, is het begeleiden van de ceremonie, het zorgen voor de Heilige Ruimte, en het leggen van een rode draad om zorg te dragen voor de ceremonie en de traditie.

Dat is mijn levenswerk. Mijn hele hart zit hierin. En dat is het belangrijkste wat ik hier over mijzelf kan zeggen.
 
 

 
Stuur Jan Paul een mailtje 
 
 
Stuur Diëdra een mailtje